• Mi a teendő a rekeszsérvvel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nyelési panaszom kivizsgálása során reflux betegséget és rekeszsérvet diagnosztizáltak.Zimpax gyógyszert kaptam.Ettől rendbe fogok jönni? Mi lesz a rekeszsérvvel? Kell azzal törődni, vagy nincs mit tenni vele?

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező!

        A rekesz-sérv azt jelenti, hogy a gyomor egyrésze időnként a mellkasba felcsúszik. Ez az eltérés fokozza a reflux betegség előfordulását (a nyelőcső záróizom funkcióját nem segíti a rekeszizom). Műtéttel a rekesz-sérv megoldható, ekkor a reflux betegség is javul általában. A műtét indikációja általában a gyógyszeres kezelés mellett megmaradó panaszok, nyelési nehezítettség, az étel szájba való visszajutása, illetve a sérv mérete. Ha a Zimpax mellett tünetmentessé válik, nincs szükség műtétre. A sérv mérete függ a hasűri nyomástól, így a gyakiro kis étkezés javasolt, illetve a hasprés kerülése (emelés, felülések, erölködés).


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-05 12:01:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: