• Mi lehet a betegségem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő munkanélküli lettem gyerekkoromtól voltak lelki problémáim kezeltek is de most egézségileg teljes leromlottam elég sokat eszem falok gyomrom mindig telt gyakran van hasmenésem és a gázok kellemetlen de tanfolyamra jártam borzalmas volt állandoan féltem hogy nem tudom visszatartani ze munkahely vesztésbe is került voltam belgyogyászaton de gyomortükrözéskor 4éve nagyon megkinoztak azota megpróbáltam ujra de elkapott az a érzés hogy megfulladok hogy megszakitották a vizsgálatott pedig a szegycsont alatt nyomásra fájdalmat érzek nem tudom mi lehet ha segitenne hogy ezekkel a panaszokkal amit orvosi rendelőben nem igazán mondunk el öszintén mi lehet a betegségem köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a irritábilis bél szindróma témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszai hátterében irritábilis bél szindróma állhat, melynek egyértelmű összefüggése van a stresszel illetve a nem megfelelő életmóddal. Gyomortükrözésre a leírt panaszok alapján jelenleg szerintem nincs szükség. Javaslom, egyen gyakran, keveset, lassan!

        Próbálja meg a stresszt megfelelően feldolgozni (testmozgás, autogén tréning, relaxációs technikák). Átmenetileg savcsökkentők használata segíthet felhasi panaszain (Quamatel Mini recept nélkül kapható).

        Probiotikumok rendszeres fogyasztása is hasznos lehet.

        Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-05 15:52:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 14:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: