• Gyakori böfögés - Elég a diéta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Párom két napja arra panaszkodik, hogy nem érzi jól magát, valószínűleg elrontotta a gyomrát. Amint mondja, "főtt tojás ízűt" böfög és gyakran szellent is. Puffad és étvágytalan. Ön szerint lehet ez valamilyen betegség tünete, vagy csak egy egyszerű gyomorrontás? Ha utóbbi, milyen diétát javasol? (Főtt krumpli, főtt rizs, üres tea?)

        WEBBeteg szakértő válasza a böfögés, kezelés, gyomorhurut témában

        Egyszerű gyomorrontás, illetve gyomorhurut is okozhatja az említett panaszokat. Ha csak erről van szó, a diéta mellett néhány nap alatt rendeződik az állapot, esetleg probiotikumok gyorsíthatját a gyógyulást. Ezt követően is a diéta óvatos bővítése javasolt.

        Dr. Plósz János, gasztroenterológus 


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-30 21:40:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 14:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: