• Epe gondok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur! A helicobacter kezeles utan, ami nagyon megviselt,mar egy hete jobb bordaiv alatti fajdalmat erzek es piritoson, tean,kompoton, fott zoldsegen kiul, szinte semmit sem birok enni, meg light tejet sem, mert hanyok.Vert, vizeletet vizsgaltak, mindent rendben talaltak.Kerdesem ezek utan meg milyen kivizsgalast kerhetnek?Regebben majnagyobbodast eszleltek-az okat nem kozoltek, amire akkor gyogyszert kaptam es elmult, igazabol csak a zsiros eteltol tiltottak el.Azota mindezidaig gond nem igazan volt, neha meg fajt alkalomadtan, de dietaval elmult, bar meg kell jegyeznem, hogy ha csak langyos, nem forro etelt fogyasztottam, akar egy gramnyi vajtol vagy olajtol is hanytam, regebben is.En utannaolvastam es a fennti tuneteket az epebetegsegeknel talaltam, lehet, hogy az epem okozza a panaszt?Viszont akkor nem ertem, hogy a vervetel eredmenye hogy nem jelzett semmit. A csaladunkban tobb epebeteg is van.Hajlam orokolheto-e? Varom szives valaszat Koszonettel: Marti

        WEBBeteg szakértő válasza a epekő témában

        Tisztelt kérdező!

        A panaszok epekövességre utalhatnak, melynek igazán nnincs
        összefüggése a Helicobacter pylori statusszal. Ha az epekő elzáródást,
        gyulladást nem okoz, a vérvétel során nem látunk eltérést. Hasi
        ultrahangos vizsgálat segítségével jól megítélhető az epehólyag és az
        epeutak. Az antibiotikus kezelést követően a bélflóra is nehezen áll
        helyre, ezért pre- és probiotikum fogyasztását javasoltjuk ilyenkor.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-30 21:38:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: