• Reflux..gyomorfekély

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő! Két hete gyomor tükrözéssel megállapítást nyert, hogy refluxom van és gyomorfekély na meg nyelőcső fekély, kaptam rá Controloc 40 mg-os gyógyszert. Sajnos ha bármi olyan ételt eszek, akkor erős fájdalmaim vannak. A gyomorszájnál és a hátamba sugárzó fájdalom, órákon át tartó szenvedés vár rám, ilyenkor sajnos folyamatosan fájdalomcsillapítót kell szednem és még így sem tudom a fájdalmat megszüntetni, általában este fél 8 tájékán kezdődik a fájdalom, de van, hogy előbb is és sokszor hajnalig tart...4-5-ig is. Kérdésem az lenne, hogy milyen fájdalomcsillapítót szedhetnék, amivel a szervezetem, gyomromat nem tenném még jobban tönkre? Az orvosom szabadságon van, hozzá most nem tudok fordulni ilyen kérdéssel. Így ezért is örültem, hogy találtam ezt a lehetőséget, hogy tanácsot kérhetek itt. Olvastam olyan gyógyszerről is, mely a gyomorban bevonatot képezve védi és egyben gyorsabb gyógyulás várható, mivel a sav nem tudja tovább irritálni a gyomrot. Melyek ezek a gyógyszerek? Mit ajánlana? Várom válaszát. Üdvözlettel: Szilvia

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Controloc jó szer, erős panaszok esetén akár 2x40mg-ot lehet szedni.
        Fájdalomcsillapítókat ne szedjen! Kétségtelen, hogy a fájdalmat
        mérséklik, de a gyomornyálkahártyát károsítják, így fokozzák
        panaszait. Az Ön által említett bevonószer a Venter, az Ulcogant vagy
        az Alusulin. Legtöbbjük vény nélkül kapható, 3x1 dozisban kell
        alkalmazni. Nagyon fontos a gyakori, nyugodt, rendszeres kis étkezés.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-04 22:11:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 13:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó