• Nyelőcső és gyomorfekély vs. alkohol

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Plósz János Doktor Úr! Nyelőcső és gyomorfekély betegségem miatt egészséges életmódot folytatok, mindent szigorúan betartva(étkezés, sport, gyógyszerek-Pariet+Alusulin). Nem fogyasztok alkoholt egyáltalán(tudom nem is szabad), de egy közeledő rendezvényen barátok társaságában már nagyon szeretnék kicsit becsípni, koccintani a többiekkel! Megszeretném kérdezni Öntől hogy mégis mi az az ital amiből egy keveset fogyaszthatnék úgy hogy kárt ne csináljak magamnak vele(vagyis a betegségemnek)? És ha lehet is fogyasztani keveset kb.mennyit? Nagyon várom válaszát, és előre is köszönöm szépen!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfekély témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ne aggódjon! Egy egy alkalom belefér, főleg ha amúgy az életmódi
        javaslatokat is betartja. A sör a volumen és a szénsavtartalom miatt
        nem javasolt, az égetett szeszes italok közvetlenül ingerlik a
        nyálkahártyát. A bor időnként erősítheti a savas panaszokat, de a
        terápia mellett nem kellene problémát okoznia, így ez utóbbit tudom
        leginkább javasolni. Valamint azt, hogy folyamatosan kis étkezéseket is
        iktasson közbe.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-29 19:37:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: