• Gyomor vagy hasifájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/r! 2 napja fáj a hasam a köldököm mellett van, hogy jobb van hogy baloldalt. Van hogy a bordám alá sugárzik Nagyon hányingerem is van.Van hogy a hátam is fáj vele. Hiába eszik nem segit. Most már étvágyam sincs nagyon. Székletem van, bár székelési ingerem is van.Mivel szoptatok sokféle gyógyszert nem szedhetek. A kérdésem az lenne, hogy ez inkább gyomor vagy epe probléma. nospat szedhetek-e? Már kezdek aggodni. Nincs-e valami komolyabb bajom. Arra is gondoltam, hogy esetleg idegessebb vagyok és attól. Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a epekő témában

        Tisztelt Kérdező!

        Idegességtől, stressz-től lehet gyomorhurutja, emésztési zavara, ami
        magyarázhatja a tüneteket, a terhesség és a szoptatás időszaka pedig
        fokozza az epekövesség kockázatát, így egy hasi ultrahang-vizsgálat
        szükséges ez utóbbi kizárására vagy megerősítésére. A no-spa helyett a
        Buscopan-t tudom javasolni, ha görcsös jellegű a panasz. Emellett
        fontos a gyakori, rendszeres, nyugodt kis étkezés, probiotikumok
        fogyasztása, kellő testmozgás.

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-26 17:43:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 12:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: