• Evés közbeni hányinger

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 25 éves lány vagyok, és abban kérném a tanácsát, hogy miért van az, hogy amikor eszem, evés közben erős hányinger jön rám. Néha a torkomban is gombócot érzek, mint amikor sírni akar vki. 1-másfél hónap alatt fogytam 2-3 kilót is. Étvágyam egyáltalán nincs, ha pedig eszem is vmit, nagyon keveset tudok leküzdeni a hányinger miatt. Mitől lehet ez? Vmi gond lehet, vagy csak vmi átmeneti stressz, rossz hangulatom miatt? Köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a hányinger témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszát okozhatja a stressz kiváltotta gyomorhurut, reflux, gyomor-
        vagy nyombélfekély, de akár funkcionalis betegség is (szervi eltérést
        nem találunk, a panazokat fokozott érzékenység vagy motilitási zavar
        válthatja ki). Elsőként a rendszeres, gyakori, nyugodt kis
        étkezéseket, rendszeres testmozgást, pre- és probiotikum fogyasztását
        javaslom. Savcsökkentőként Quamatel Mini próbálható meg (vény nélkül
        kapható), ha panaszai nem szűnnek néhány héten belül, további
        kivizsgálás javasolt.

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-26 17:46:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: