• Omeprasol elhagyása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! November eleje óta szedem az Omeprasol nevű gyógyszert reflux miatt. Görcsös köhögési rohamaim teljesen megszüntek. Abbahagyhatom a gyógyszer rendszeres szedését? Gyermekvállaláson gondolkodunk. Köszönettel: G.

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező!


        Ne hagyja abba, hanem váltson Lansone-ra. Ez utóbbival jelentős
        mennyiségű  tapasztalat gyűlt össze kismamákon is. A gyógyszer mellett
        javasolt az életmódi tanácsok betartása (ágyban fejvég megemelése,
        szénsavas italok kerülése, gyakori kis étkezés, kávé, kakaó
        mérséklése, hasüri nyomnás csökkentése), mert ezektől várható a
        gyógyulás. Sajnos a terhesség elősegíti a reflux betegség
        kialakulását, így ha jelenleg is panaszos, valószinűleg az áldott
        állapotban is lesz kezelés nélkül.

          Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-17 20:51:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 08:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: