• Lehet gyomorhurutom van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb 3 hónapja kezdődött hasmenéssel!! 2 napig ment a hasam, minden reggel arra kellett kelnem hogy fáj a gyomrom!! De ez napközben elmúlt,ha ettem ha nem!! Azt írták itt nekem hogy lehet gyomorhurutom van!! A többi már benne van az előző levelemben!!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A gyomortükrözés reflux oesophagitist igazolt, mely hasmenést nem
        okoz, így a korábbi panasz tekintetében melléklelet. A reflux
        gyógyszeres terápiája 6 hónap. A hasmenést követő jelenleg is fennálló
        panaszok valószinűleg posztinfekciós irritábilis bél szindrómára
        utalnak. Ez azt jelenti, hogy az akut fertőzés megszűnését követően a
        bélnyálkahártya permeabilitása fokozott marad, sérülékenyebb, így amíg
        ez és a normális bélflóra helyre nem áll, addig maradhatnak vissza
        tünetek. A gyógyszeres terápia mellett  könnyű-vegyes diétát javaslok,
        rendszeres gyakori étkezést és probiotikumok kúraszerű alkalmazását
        (Lactív, Normaflore).

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-17 21:05:34; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 08:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: