• Vastagbél-műtét utáni gyakori széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A férjemet 2 hete műtötték sztómazárással, azóta vastagbél műtét utáni diétán van, a problémánk az hogy nagyon gyakran van széklete, emiatt már teljesen kimerült, a segítségét abban szeretném kérni, ha lenne szíves tanácsot adni, hogy hogyan lehetne csökkenteni a székletürítési ingert, valamint mikorra várható a bél normális működése, lehet-e valamilyen gyógyszerrel befolyásolni az inger sűrűségének ritkulását?

        WEBBeteg szakértő válasza a vastagbél műtét témában

        Tisztelt Kérdező!

        Jelenleg ez még közvetlen postoperatív időszaknak számít, várhatóan
        idővel spontán is ritkulni a fog a székletek száma. Javasolt a
        gyakori, kis étkezés. A Reasec tabletta átmeneti használata is
        megpróbálható.

         Dr. Plósz János gastroenterológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-13 16:27:06; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 13:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: