• Sönt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr a különleges broblémám ami öröklött,hogy avégbél belső része annyira szűk,hogy a normál és hig széklet üritése is most borzasztó fájdalommal jár./kb 2mm/ Már többször vizsgáltak ésez ez állapot évente 2szer jelentkezik kb.Semmiféle kezelést erre eddig nem tudtak adni.Sokszor stressz hatására is előfordul.Most is három napja szenvedek ,de orvoshoz ilyenkor nem merek elmenni.Aranyér kenőcssel és kuppal kezelem.Ez olyan mintha csak én szenvednék ilyen betegségben mert eddig még egy orvos sem tudott vele mit kezdeni, mindig azt mondták csak, hogy ez tényleg nagyon szűk.Kérem segitsen ,kihez forduljak? Előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a végbélrepedés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem igazán értem a leírását. Állandó ez a szükület (állandó
        panaszokkal) vagy időszakosan visszatérő? Ha ez utóbbi, akkor
        valószínűleg végbélnyálkahártya-berepedése van ilyenkor, ez
        fájdalommal és a záróizom görcsös összehúzódásával jár. Kezelni
        Rectogesic kenőccsel vagy pedig sebészeti úton (berepedés kimetszése
        és a záróizom egy részének átmetszésével) lehet.

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-11 22:49:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: