• Kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr ur/nö. Nekem az a problémàm,hogy több mint 2éve szültem a terhesség alatt sokat hànytam.Utàna elvégeztek egy gyomor tükrözést és volt egy nyelöcsö gyulladàsom azt helyre kezelték utàna fél évre rà megint hànyàsaim voltak 2 héten keresztül.Utàna volt egy olyan min ha beszorult volna a levegö a a gyomorszàjnàl akkor meg mindent feltolodott amit ettem meg ittam utàna kaptam egy injekciot a szorultsàg elmult de azota kellemetlenül fàja ott a a pupmtol fölfelé kb 15 cm re fölfele és balodalt nem tudom mi van ott.Külföldön élek és itt az orvosok azt mondjàk honvàgy meg ilyenek mert nem talàlanak okot a problémàmra màr ide nem is megyek az orvoshoz mert elküld.Talàltam egy doktornöt ö megvnyomkodta és azt mondta hasfalsérv szerinte a sok hànyàstol,de ma voltam ultrahangon és nem talàltak semmit.Szeretném megkérdezni mit javasol ön kérjek még egy gyomor tükrözést?Mert étketés utàn jobban nyom.Vagy a rekeszizom sérült e meg?Met én erre is gondoltam.Elöre is köszönöm vàlaszàt

        WEBBeteg szakértő válasza a rekeszizomsérv témában

        Tiszhtelt Kérdező!

        Rekeszizom-sérv okozhat ilyen panaszokat, szülés, gyakori hányás
        elősegítheti kialakulását. Ilyenkor a gyomor egy része a mellkasban
        juthat és a savas gyomortartalom könnyebben visszaáramolhat a
        nyelőcsőbe. Ha a mellkasba felcsúszó gyomor-rész nagy méretű, az étel
        itt panghat, korai teltségérzést okozva. Ezt nyeletéses
        rtg-vizsgálattal is lehet diagnosztizálni, nem szükséges ismételt
        tükrözés.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-09 22:27:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: