• Szívdobogás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Néhány hónapja tapasztalom, hogy sokszor erősen és szabálytalanul ver a szívem. Az az érdekes, hogy a tünetek általában étkezés után jelentkeznek, pedig nem eszem sokat. Nem vagyok elhízva, a vérnyomásom és a pulzusom eddig még mindig jó volt,nemrég is mérték. Lehet-e az étkezés összefüggésben ezzel a szívdobogással, és ha igen, miért? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az étkezést követően a bolygóideg (n. vagus) aktivitása fokozódik, ez a szívritmus csökkenését eredményezi. Ha ez túlzott mértékű, jelentkezhetnek extra szívütések, melyeket szabálytalan erős szívdobogásnak élhet meg a beteg. Javaslom, keressen fel kardiológiai szakrendelést, készítsenek EKG-t étkezés előtt és után is. Ha tényleg van ritmuszavar, ez meg fogja mutatni.

        Tisztelettel:

        Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-28 09:18:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 09:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: