• Puffadás,Böfögés,éhségérzet vagy farkasétvágy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz hogy már szeptember óta olyan panaszaim vannak hogy:Puffadás,Böfögés,éhségérzet vagy farkasétvágy,bélkutyorgás,gyomorkorgás,néhe nehéz légzés,jobb bordaív alatti tompa fájdalom illetve köldök feletti tompa fájdalom néha,gázos belek. Gondolok arra hogy lehet idült bélgyulladásom van mert lehet mostanában meg is fáztam.De ez szeptember óta van vállalkozó vok sokat dolgozom meg mostanában rengeteg stressz ér.lehet ez is az oka mert ugy olvastam hogy pszichés dolog az alapja mindennek.Utána jártam polip illetve egyéb betegségeknek de kizárom mert hányingerem nincs illetve nem hányok.Bár az epémen volt polip de ezt már régen diagnosztizálták és nem is volt rá panaszom azota illetve olyan termékeket fogyasztok amelyek kizárják ezt.Illetve még fogytam is a fenekemről ment le és inkább egy pici a hasamra jött fel.Az alacsony vércukorszint miatt szédölgök néha illetve alacsony a vérnyomásom.(inkább a per).Ez a 2 összefüggésben van?vagy mik ezek? miért alakultak ki?nem gondolok semmi rosszra mert pozitív beállitottságú vagyok.Előre is köszönöm! Dóra

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorhurut témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt panaszok alapján gyomorhurutja, nyombélfekélye (a stressz miatt) vagy fekély típusú diszpepsziája lehet (funkcionalis betegség, szervi eltérés nélküli tünetek, melyek a gyomor-nyombélfekély tüneteire hasonlítanak).

        Javaslom a gyakori, rendszeres, nyugodt étkezést (reggeli, ebéd mindenképpen), rendszeres testmozgást (a stressz levezetésére), pre- és probiotikumok fogyasztását. Ha panaszai
        ezekre nem szűnnek, savcsökkentő terápia bevezetését.

        Dr. Plósz János gastroentetrológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-23 19:06:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 17:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: