• Nyelőcső és gyomorfekély

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen a segítségét! A plypot csak Colonoscopia vizsgálattal lehet észrevenni? Milyen tüneteim lennének ha lenne? Nekem csak gyomorfájdalom van(nincs véres széklet és nem rendszertelen)akkor is lehet polyp vagy bélösszenövés? És okozhatják ezek a gyomorfájdalmat magában, vagy akkor más tünet is lenne? Mert a Somatoinfra vizsgálat nem mutatott a vastagbél/végbélnél gyulladást, sem mást.Nem vállaltam a Colonoscopia vizsgálatot,nem tudom mit tegyek, enyhültek a fájdalmaim a napokban, bízom benne hogy gyógyulok! Látható lett volna valami a Somatoinfra vizsgálaton ha valami gond lenne? Gondolom a polyp vagy összenövés gyulladásban van, tehát kimutatta volna a vizsgálat ha baj lenne? Elnézését kérem a sok kérdésért, de "el vagyok kenődve". Nagyon várom válaszát, és előre is köszönöm !

        WEBBeteg szakértő válasza a vastagbél polyp témában

        Tisztelt Kérdező!

        A vastagbél polypjai általában semmi panaszt nem okoznak (ha igen, ez lehet vérzés, fokozott nyáktermelés, nagy méret esetén passzázs-zavar). A vastagbél-polypokat tükrözéssel illetve röntgenes vizsgálatokkal (irrigoscopiával, virtuális colonoscopiával) lehet felderíteni. A vastagbél-polypok, összenövések nem okoznak gyomortáji fájdalmat és általában a kialakult eltérések már nem gyulladásos jellegűek, így ekként nem ábrázolódnak a vizsgálatokon.

        Dr. Plósz János 

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-24 17:16:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: