• Puffadás és szívproblémák terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sajnos hajlamos vagyok a puffadásra, mely néha olyan mértékű, hogy a szívem is fáj tőle. Kérdésem az lenne, hogy ha teherbe esem, jelent-e majd kockázatot az, hogy ilyen mértékben felnyomódik a rekeszizmom (nemcsak a szelek, hanem már a baba is nyomni fogja egy idő után)? Mit lehet ez esetben tenni majd? Másik kérdésem hogy a szívem károsodhat-e a "nyomás" miatt?

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem károsodik a szív a haspuffadás
        okozta magasan álló rekesz miatt, csak érzésileg kellemetlen.
        Javaslom, étkezzen gyakran, keveset és kerülje a különösen puffasztó
        ételeket. Az étkezés legyen nyugodt, a rágás alapos, a levegőnyelést
        kerülje. Az Espumisan a terhesség alatt is használható.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-19 21:01:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: