• Hasfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/doktor úr!Panaszaim kb.3 hete kezdöttek jobb oldalon fáj a hasam már nagyon kellemetlen és hasmenésem is van.Voltam hasi ultrahangon ahol nem találtak semmit.Háziorvosom meg ugyan belgyógyász de tapintásra nem tapasztal semmit,de engem ez már nagyon zavar.Mit tegyek hova forduljak?Az ultrahangon kimutatható a bélgyulladás?Válaszát előre is köszönöm?

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Hasmenés, hasi fájdalom hátterében állhat vastagbélhurut, melynek
        jeleit  hasi ultrahangos vizsgálat csak valószínűsítheti. Mindenképp
        javasolt széklet-tenyésztés (baktérium, parazita), laborvizsgálat
        (gyulladásos paraméterek). Ha a tenyésztés negatív és panaszai nem
        szünnek, vastagbéltükrözés lehet a következő lépés.

         

         Dr. Plósz János  gastroenterológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-19 20:28:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: