• Salmonella utáni gyomorpanaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel doktor Nő/Úr! Az a problémám, hogy mióta 3éve voltam salmonellás a gyomrom igen gyenge, ha 1nél több pohár bort fogyasztok akkor szinte biztosan hasmenésem lesz, de akkor is ez történik ha kukoricát eszem, és mindentől függetlenül havonta egyszer mindenképp. Alergiás vagyok penész gombára, és parlagfűre, a vércukrom normális. Naponta sportolok, fiatal vagyok. Nem tudom mi lehet a gond és kihez fordulhatnék segítségért! Előre is nagyon köszönöm válaszát! Márk

        WEBBeteg szakértő válasza a irritábilis bél szindróma témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszait postinfectiosus irritábilis bél szindróma okozza. Ennek oka általában, hogy a fertőzés alatt sérül az emésztőrendszer nyálkahártyája és az akut szak gyógyulását követően is megmarad a bél fokozott permeabilitása, túlérzékenysége. Terápiája nem könnyű. Az alappillér a gyakori, rendszeres kis étkezés, a bő folyadék ás rostfogyasztás, pre- és probiotikumok kúraszerű alkalmazása, illetve
        Normix- kúra (ez egy csak bélben ható antibiotikum, mely szintén segít a normál flóra helyreállításában)

        Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2008-11-19 17:47:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 09:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: