• Féleeekkkk.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt dr ur hölgy azzal a panaszal fordulök ónhóz hogy segitségét kérjem 8 éve epével mütötek és 2éve álando hasmenésem van álltalában töbnyire étkezést kööveteöen és ez nagyon kellemetlen állandoan fáradékony vagyok ingerült a gyerekekel az orvos azt mondta hogy semmi baj nincs agodásra okom a álandoan felvagyok fujodva a hasam be van keményedve nem tud nekem segiteni a panaszaimra mit tegyek köszönetel egy agodo családanya sos

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Hasmenését okozhatja felszívódási zavar (részben az epeműtét,miatt, de esetleg a korral járó csökkenő emésztőenzim- mennyiség miatt), ekkor gyakori kis étkezés, epekímélő diéta, Mezym Forte tabletta szedése javasolt. Okozhatja panaszait irritabilis bél szindróma is (ez esetben szervi eltérést nem tudunk kimutatni, bélmotilitási illetve beidegzési zavarról van szó általában), a kezelés a betegség elfogadásából és az előzőekben részletezett életmódi változtatásokból áll.

        Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-10 16:55:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: