• Aranyér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni,hogy a végbél miért vérzik,/csak egy kicsit éppen,hogy a pzs-n látszik/fáj és ég egy kicsit amikor megdörzsölöm,mert viszket. Kb másfél hónapja voltam végbéltükrözésen akkor nem volt semmi problémám csak szürés céljából mentem. Azóta visszamentem az orvoshoz nem vizsgált meg, mert mondtam,hogy Plavixot szedek, infarktus miatt l évig,2oo9 májusig. Már három tudus mastu kenőcsöt elhasználtam Kérdésem,hogy valóban lehet ez a probléma a plavixtól vagy esetleg gyulladás lehet. Nagyvécézés után ha itthon vagyok mindig megfürdök ha nem akkor pzs-vel letörlöm magam de igy is irital a széklet. Ha másfél hónapja nem talált az orvos semmit akkor most sem lehet probléma?

        WEBBeteg szakértő válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszát a végbélnyálkahártya berepedése okozhatja, a minimális vérzést a Plavix fokozhatja. Kis berepedéseket nehéz észrevenni a tükrözés során, illetve bármikor létrejöhetnek, ezért a másfél hónapja zajlott vizsgálat negativitása ezt nem zárja ki. Javaslom a széklet lágyítását, bő folyadék- és rostbevitelt illetve a kenőcs helyett kúpok használatát.

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-09 21:44:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 09:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: