• Nyelőcső és gyomorfekély

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen válaszát! Nem tudom, a részletesebb tünettannal kapcsolatban esetleg tudna-e javasolni valamit, hogy milyen vizsgálatot ajánlana és érdemes lenne elvégezni? Voltam a betegségem miatt több vérvételen, pajzsmirigy és hormonvizsgálaton, hasi ultrahangon,gyomortükrözésen de így is a reflux özophagitis maradt diagnózisnak(rekeszsérvvel).Havonta egyszer járok vissza az orvosomhoz konzultációra, legutóbb váltottunk a Pariet 2-szer 20mg tablettára+Alusulin 3-szor 1 szem. Colonoscopiát javasolt,de azt nem vállaltam, Ön szerint szükséges lenne elvégezni vagy várjam meg a Somatoinfra vizsgálat eredményét? A Colonoscopiától nagyon félek, kapszulás vastagbéltükrözésről még nem tudok itt a megyénkben, sem máshol.Megbízom az orvosomban 100%-ig(elismert szaktekintély), de keressek fel mást esetleg?Érdemes Ön szerint? Várom mielőbbi válaszát, előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az eddigi hatástalan terápia, illetve a refluxra nem típusos tünetek miatt írtam, hogy a reflux tulajdonképpen mellékdiagnózis lehet. A kapszulás vastagbél vizsgálat még kísérleti fázisban van (arra akut panaszok esetén nem érdemes várni). Ha elégedett és bízik az orvosában, ne keressen mást. A colonoscopiával pedig szerintem kivárhatja a somatoinfra eredményt, hátha valami előremutató diagnózist vetnek fel.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-05 20:41:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 07:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: