• 30 éve epeköves

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Sajnos már 30 éve epeköves vagyok, állitólag nincs is már epehólyagom.Magas vérnyomás kezdődik nálam, Exforge tablettát irt az orvosom, benne van, epebajosok nem szedhetik. Erősködjek, hogy mást adjon, vagy mégis szedhető számomra is? 52 éves nő vagyok, tulsulyos. Üdv.

        WEBBeteg szakértő válasza a epekő témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az epehólyag magától nem múlik el, tehát epehólyagja mindenképp van, maximum kövekkel telt, emiatt rendszeres hasi ultrahangos kontroll javasolt. Az Exforge tabletta májelégtelenségben és epeuti elzáródásban ellenjavalott, az epekövesség ezek közül egyikbe sem tartozik, szedje nyugodtan.

        Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-05 09:28:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 15:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: