• Antibiotikum

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorNo/Ur! Mar kerdeztem itt a Webbetegen,es nagyon hasznos tanacsot kaptam,sajnos a haziorvosom nem igy latja. Mivel koldokom korul szurast erzek, es egyre jobban faj a haziorvosom idopontot kert a nogyogyasztol, amire a valasz 2 hete nem erkezett meg.Itt Londonban minden nagyon lassu es nehezkes!Ma visszamentem egyeztetni, hogy tud-e valamit az idopontrol,kiderult, hogy nem, de rakerdez.Mivel iszonyuan faj a koldokom korul, mar attol ha a ruha hozzaer, felirt antibiotikumot-docxyciclint es metronidazolt-, mondvan az nem art, addig is amig kiderul, hogy mi van a nogyogyaszati idoponttal, beutalot gasztroenterologushoz nem akart adni.Megjegyeznem ugyanezt irta fel augusztus vegen, amitol jobban nem lettem, viszont iszonyu hasmenesem volt. En ugy gondolom, hogy amig ki nem derul a problema hattere egy csomo antibiotikumot a beteggel beszedetni helytelen, utannaolvastam es konnyen tonkreteheti a belflorat, helyesen tajekozodtam? Kerem irja meg az On velemenyet, hogy ilyen "sakk-matt" helyzetben mit tudok tenni? Koszonettel Macika

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az antibiotikum szedését erre a panaszra egyéb vizsgálatok hiányában nem javasolnám. A köldök körüli fájdalom lehet bélprobléma (emésztési zavar, összenövések, Meckel-diverticulum), bár az nem jellemző tünet, hogy már a bőr érintésére is fokozódik a tünet. Főként emiatt merül fel bennem, hogy nem övsömör okozza-e a problémát (ez típusosan egy csíkban általában egy testfélen jelenik meg és erős bőrfájdalommal jár).

         Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-31 16:54:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 09:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: