• Folytatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Plosz Doktor Ur! Okt.29-en "daganat?" cimmel kerdeztem Ontol,(mi lehet az oka a lepedekes nyelvnek)valaszat utolag is koszonom! Sajnos a leirasombol kifelejtettem,hogy kb fel eve a haziorvosom labor vizsgalatot csinaltatott,mert minden masodik,vagy harmadik honapban influenzas,vagy nathas voltam,torokgyulladassal egyutt.Minden(ver)eredmeny negativ volt,kiveve a protein szintet,az magasabb volt mi kellene.O azt mondta,nem sokkal tobb mint a hatar,de meg kell ismetelni.Ez megtortent,de az ertek ugyanannyi volt,nem valtozott.Azt javasolta,varjunk 3honapot,es oktoberben ismet menjek el vervetelre.Ez most megtortent,hetfon lesz eredmeny.Kerdeztem a velemenyet a nyelvemmel kapcsolatban,es a magas protein szinttel kapcsolatban is,de azt valaszolta,majd hetfon meglatjuk,egyenlore nem tudja van-e osszefugges a ket problema kozott.Szeretnem kerdezni,hogy a Doktor Ur szerint lehetseges hogy emiatt lepedekes a nyelvem?Mi okozhatja a magas protein szintet?Sulyos betegsegre utal? Turelmet es valaszat koszonom! Alma

        WEBBeteg szakértő válasza a lepedékes nyelv témában

        Tisztelt Kérdező!

        A magasabb összfehérje szintet krónikus gyulladás, folyadékvesztés (hányás, hasmenés), illetve vérképzőszervi megbetegedések okozhatnak. Az szérum összfehérje vizsgálat során a különböző fehérjefrakciók részaránya nem állípítható meg, így ha tartósan magas ez a szint egy protein-elektroforézis eljárással megállapítható, hogy melyik fehérjeösszetevő okozza a össz-szint emelekdését.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-31 13:27:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 09:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: