• Vérvétel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az lenne a kérdésem hogy nehézfémekre hollehet vérvételt csináltatni,és ha vannak a vérben mik a tünetek? köszönettel.LJ

        WEBBeteg szakértő válasza a ÁNTSZ témában

        Tisztelt Kérdező!

        Általában munkaegészségügyi rendeléseket és az ÁNTSZ laborjaiban végeznek nehézfém-vizsgálatokat. A tünetek a nehézfém típusától és a behatás intenzitásától, időtartamától függenek.
        ólom: akut hatása hasi görcsök, idegrendszeri tünetek, krónikus hatás:vérszegénység, veseelégtelenség, idegrendszeri kiesések)
        higany:akut hatása fulladás, tüdőgyulladás, reszketés, krónikus hatás:bágyadtság, nyomás a fejben, végtagfájdalmak, remegés, félénk, labilis, depresszív hangulat, vesekárosodás.

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-03 18:53:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 08:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: