• Tükrözés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr úr!2 hete friss eleven vér jött széklet után,azota elküldtek hasiultrah.ahol a vékonybelek között.folyadék van.voltam nögyogy. is ahol egykis gyulladás találtak a méhben,arra írtak fel gyogyszert kliont.viszont a hasam alja még mindig nagyon fáj.ma voltam a belgy.ahol tükrözést írtak ki.és megkérdezte tölem az orvos.hogy a folyadék honnan ment a vékonybelek közzé.amit nem igen nekem kellene tudni.viccesen azt mondta a tiszábol.azt szeretném megkérdezni.,nagyon fáj-e a vastagbéltükr.,és hogy össze függ -e a két dolog.vállaszát köszönöm szépen.

        WEBBeteg szakértő válasza a Végbéltükrözés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A vastagbél tükrözés általában feszítő hasi fájdalommal, görcsökkel járhat, ezért célszerű olyan laborban végeztetni a vizsgálatot, ahol lehetőség van a vizsgálatot megelőzően gyógyszeres "bódításra", fájdalomcsillapításra. A hasüregben lévő szabad folyadék akár nőgyógyászati gyulladás, akár vastagbélbetegség következménye is lehet. A végbélen keresztüli vérzést okozhatta aranyeresség, végbél-berepedés, a vastagbélben jelenlévő vakrtasakok, ezek gyulladása, polypok, de rosszindulatú folyamat is. Ez utóbbi kizárására mindenképpen javasolt a tervezett vizsgálat elvégzése.

         Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-30 23:00:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 08:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: