• Bélpanaszok.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elsőnek is szeretném megköszönni a segítséget. KÖSZÖNÖM. Problémám rövid leírása. ÁTROHAN RAJTAM A KAJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sokszor előforduló probléma az, hogy étkezés után rövid idővel keletkező hasmenés vagy híg széklet. Próbáltam már beazonosítani, hogy valami ételhez köthető reakció de sajnos változó, mert mindig más okozza. Nagyon ritka, amikor átlagos a székletem. Voltam a körzeti orvosnál de igazából nem tudott segíteni. Étkezési szokásaimról röviden: Étvágyammal nincs gond. Tartom a napi egy vagy két meleg étkezést és amellett a kettő vagy három hidegétkezést is. Nem kávézom Nem dohányzom Nem iszom. Próbálom az engem ért stresszt csökkenteni, mert mások szerint ez is okozhatja a problémát. Remélem segíteni, tudtam a diagnózis felállításában, ha nem szívesen várom levelüket. Üdv: Szendrei Szilveszter

        WEBBeteg szakértő válasza a irritábilis bél szindróma témában

        Tisztelt Kérdező!

        Leírása  alapján irritábilis bél szindrómája van. Természetes reflex, hogy a gyomorban jutó étel fokozott bélmozgásokat indukál (gastrocolicus reflex). Helytelen étkezési szokások, stressz, egyéni hajlam esetén ez felerősödhet és az Ön által leírt panaszokat okozhatja. Megoldása életmódbeli változás lehet. Szükséges a rendszeres, gyakori, nyugodt étkezés, kerülni kell a "túlétkezést" illetve a hirtelen evéseket. Emelett a stressz megfelelő feldolgozása segíthet a állapoton.

         Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-01 22:03:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 07:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: