• Gyomorgörcs, de mitől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! A vőlegényemnek nyáron kezdődött a problémája. Hirtelen rosszul lett, mellkasa fájt, gyomorgörcsei voltak, remegett, majdnem elájult.(Ezt megelőzően hasmenése volt már több napja, de nem folyamatosan, csak hirtelen jött.) Akkor elküldték kivizsgálásra, de sem a vérvétel sem a vizeletvizsgálat nem mutatott eltérést, kardiológiai vizsgálaton is volt már, ott is mindent rendben találtak. Közben „jobban” lett, pihent sokat, háziorvosa szerint csak nagyon megterhelte a szervezetét a túlhajszoltságtól, közben egy pár kilót fogyott is. Sajnos a problémája itt még nem szűnt meg. Vissza-visszatérően gyomorfájása van, pontosabban görcse, de nagyon fájdalmas. Olyan érzése van mintha hasmenése akarna lenni, de nincs, rendes állagú széklete van. Viszont utána már inger nélkül is újra görcsölni kezd a hasa. Sokszor, ha nem görcsöl a hasa már azért nem mer elmenni wc-re, mert fél hogy utána megint görcsölni fog a hasa. Olyanok is előfordulnak, hogy csak úgy hirtelen szélgörcsei lesznek, vagy nagyon megfájdul a mellkasa, többnyire este amikor már fekszik vagy éjszaka minden előjel nélkül. A nyári nagy rosszulléte óta a tünetek külön-külön jelentkeznek, de ilyenkor nagyon lesápad, szédülni kezd. Nagyon szeretnék neki segíteni, azért is fordultam Önökhöz. Azt szeretném elérni, hogy az Önök válaszát megmutatva talán rá tudnám venni, hogy elmenjünk orvoshoz, igazából amit nem szeretne az a tükrözés. Kérem írják meg merre induljunk el és milyen vizsgálatok amiket esetleg el kell végeztetni. Válaszukat előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az éjszakai panaszok, a fogyás mindenképp riasztó tünetnek számít, kivizsgálása indokolt. A hasi ultrahangos vizsgálat fájdalommal nem jár, mindenképp érdemes elvégeztetni, emelett a különböző röntgenes bélvizsgálatok segíthetik elő a diagnózis megállpítását (ha a tükrözés ennyire nem jön szóba). Nagyobb centrumokban vastagbél vizsgálatára már elérhető a vitrualis vastagbéltükrözés is (CT segítségével).

        Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-29 13:39:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 18:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: