• Laboreredményem értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Granulocyta 74.6, Hct 0.350L/L, G-GT 37 U/L, LDH 453 U/L, ezekre lennék kiváncsi, mivel normál értéken kivűl esnek, melyik mit jelent, és mire kell figyeljek ezek kapcsán? Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Tisztelt Kérdező!

        Mindegyik érték épp csak kívül esik a normál tartományon. A magasabb granulocyta százalék bakteriális fertőzésre utalhat (egyszerű felső léguti hurut is lehet), a Hct a vérsejtek arányát adja meg a vértérfogathoz viszonyítva, emelkedett értéke folyadékhiányra utalhat. A GGT epeuti és májenzim, de a legtöbb laborban ez az érték még a normális tartományba esik.

        Az LDH egy olyan enzim amely minden sejtben megtalálható, sejtsérülés során emelkedik meg a szintje a vérben. Általában értéke 200-400 U/l körül van, mely határok függenek az egyes laboroktól. Az Ön értéke épp hogy emelkedett, legfeljebb 1 hónap múlva egy ismételt vizsgálat javasolt.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-26 19:32:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 06:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: