• Puffadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Ur/Nő!Több hónapja nagyon gyakran fel van puffadva a hasam és néha fáj az alhasam egy kicsit.Nem vészes inkább a puffadás zavar de gondolom összefüggésben van a kettő.Mit lehetne tenni hogy ez elmuljon illetve mitől lehet ez?Mert nagyon zavar hogy gyakran ilyen nagy a hasam:(Még egy valami amit még megemlitenék nem tudom hogy lehet e összefüggés.Fogamzásgátlót is szedek diane35öt.Összefüggésben lehet e ezzel?Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fogamzásgátló inkább hasi fájdalmat, hányingert okozhat. A puffadás a nem megfelelő emésztés következménye lehet (a vastagbélbe jutó tápanyag-maradványokat az ott lévő baktériumok fermentálják). Javasolt a könnyű-vegyes étkezés, bő rostbevitel, probiotikumok fogyasztása, megfelelő mennyiségű testmozgás.

        Tisztelettel:

        Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-15 16:25:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: