• Erős gyomortáji fájdalom - Mi lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt szeretném kérdezni,hogy tüneteim milyen betegségekre utalhatnak? Hirtelen gyomortáji fájdalom, erős verejtékezés és nagyon-nagyon melegem van. Nem tudok étkezni,csak kekszeken élek, mert ha eszem, általában biztos, hogy jelentkeznek ezek a tünetek. Fél év alatt legalább 15kg-ot fogytam. A háziorvos savproblémákra próbál kezelni.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfekély, carcinoid szindróma, gyomor, fájdalom témában

        A gyomortáji fájdalom jelezhet gyomor- vagy nyombélfekélyt (ez esetben tényleg "savas" problémáról van szó), epeúti eltérést (epe- illetve epeúti kövesség, epeelfolyási akadály), de lehet hasnyálmirigy-probléma is. Az erős izzadás, melegségérzet hátterében ezeknél ritkább betegségek merülnek föl bennem. Ilyen a carcinoid szindróma, mely a gyomor-bélrendszerben jelenlévő helyi hormonokat termelő sejtekből kiinduló szövetszaporulat illetve a pheochromocytoma, mely az előzőhöz hasonló, de szabályozatlan adrenalis, noradrenalis, dopaminfelszabadulással járó állapot. Javasolt hasi ultrahang, laborvizsgálat, a fent említett hormonok szintjének kimutatása vérből, vizeletből, gyomortükrözés, esetleg hasi CT vizsgálat.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2008-10-13 19:39:02; Megválaszolva: 2011. április 08., 13:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: