• Reggeli öklendezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! A probléma a páromnál jelentkezik. Minden reggel elég komoly öklendezés kapja el, de semmi nem "jön"! Még sav sem. Elmondása szerint a gyomorszájánál érez fájdalmat és úgy érzi, mintha lenne vmi a torkán. Dohányzik, de ez nem a tipikus slajm lerakódás, hisz semmit sem tud felköhögni. Ön szerint mit tehetnánk, vagy mi lehet ez az egész?

        WEBBeteg szakértő válasza a öklendezés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Mindenképp tudnom kellene, hogy férfi vagy nő a beteg illetve hogy mióta tart a panasz. Az első körben való felvetés a reggeli hányingernél a terhesség szokott lenni (ezért fontos a nem, illetve az időtartam). Okozhatja gyomorhurut is, amire a dohányzás mellett jó esély van. Gyomortükrözés segít a diagnózis felállításában. Ha erről van szó, savcsökkentő gyógyszerek segíthetnek a panasz megszüntetésében. Addig is javaslom a dohányzás elhagyását, a gyakori kis étkezést (reggeli is).

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-09 14:01:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 15:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: