• Vastagbélgyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Naponta 3-szor van székletürités. Ha délelőtt tejterméket eszem, vagy iszom, akkor szinte mindig kell utána vécére mennem. Néha még le sem nyelem az utolsó falatot már érzem, hogy menni kell. A hasam ritkán görcsöl és fáj, inkább széklet üritési kényszer van. A széklet csak harmadjára hig nagyon, nem véres, nem sötét. A vérképem rendben, a süllyedés kivételével, ami 50 körüli. Volt epeműtétem és méheltávolitásom. A kérdésem még az lenne, hogy a colonoscopiát ki lehet-e váltani más vizsgálattal. Köszönöm a választ, üdv. Marilona

        WEBBeteg szakértő válasza a laktóz intolerancia témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha tejtermék fogyasztása után jeletkeznek tünetei, valószínűleg laktóz-intoleranciában szenved. Erre a laktóztartalmú ételek-italok kerülése a megoldás (esetleg laktáz-enzimet tartalmazó rágótableta fogyasztása). Ha így megszűnnek a panaszok, nem szükséges a további kivizsgálás. A colonoscopia helyett virtualis colonoscopia (CT vizsgálat során) vagy irrigoscopia jön szóba, azonban bármi eltérést találnak, a következő lépés a vastabéltükrözés lesz, mintavétel céljából.

        Tisztelettel: Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-09 13:53:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 14:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: