• Borda alatti szúrás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Lassan két éve, hogy főleg a jobb oldalon (de időnként a bal oldalon is) a borda alatt időnként éles szúrás érzek. 2007. januárjában voltam is orvosnál, de a körzeti orvos azt monda, hogy ez izomgyulladás (és nem epe, ahogy én gondoltam). Azóta kicsit mérséklődött az akkori 6 hetes szúráshoz képest, de most is előszokott fordulni. Nem tudom ezzel összefügg-e, hogy sokszor van székrekedésem, de ilyenkor, mikor így szúr, előfordul (nem rendszeres) kisebb hasmenés. Többször érzem, hogy olyan, mintha gyomron vágtak volna, olyankor úgy érzem, mint akinek tele van a gyomra, ha alig eszem akkor is. Márciusban voltam vérvételen, ott viszont minden eredményem jó lett (a trigliceridem lett a normálisnál kevesebb, a bilirubin kicsit magasabb, de erre azt mondta az orvosom, hogy valószínűleg Gilbert kór). Szeretném megkérdezni, hogy mi lehet a problémám? Betti

        WEBBeteg szakértő válasza a bordaközi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A felhasi fájdalmak utalhatnak epe-, gyomor-, nyombélbetegségre, de mozgásszervi eredetűek is lehetnek. Ha a labor és a hasi Uh negatív volt, az epeuti eredet kevéssé valószínű. A gyomortáji panaszok és a teltségérzés utalhat gyomor-bélhurutra. Ha ez áll fenn, a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés, a stressz szituációk megfelelő kezelése (pl. testmozgás során való levezetése, jóga, relaxáció) illetve gyomorsavcsökkentő gyógyszer alkalmazása segíthet a panaszok megszüntetésében.

        Tisztelettel: Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-09 08:26:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: