• Mit tegyek?!!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! Kb másfél hónappal ezeleőtt hirtelen gyomor és alhasi görcseim lettek,állandó pufadással amely akkor is megmaradt ha távozott belőlem levegő.Háziorvosomhoz fordultam aki elküldött labor és Hasi Uh vizsgálatra ill.nőgyógyászatra.Azt még tudni kell hogy reflux I-em van már 2 éve.mely nexium használattal teljesen tünet mentes volt. Az orvosom szerint a leleteim negatívak.Ugyan a hasi Uh leltemen az állt hogy az epehólyagom pipa alakú és valmilyen benés képződmények láthatók benne,de kő nem.Most szedek motiliumot és Noacidot,illetve azt javasolta,hogy igyak valamilyen epetisztitó gyóygteát. Ami azért engem aggaszt,hogy pár hete a székletemmel is gondban vagyok,mert az inger meg van de rettentően nehezen tudok megszabadulni a dologtól és ezáltal nagyon fájdalmas,nekem soha életemben nem volt még ezzel gondom.És amikor meg vagyok, akkor még is úgy érzem mintha még minden nem távozott volna.Ilyen érzésem napközben is van,sőt szúró fájó érzetem is van a végbelemnél.Mintha kivülről beszúrnának valamit.Ami még aggasztó hogy hajnal tájban felébredek hogy kicsit puffadt vagyok,akkor megmasszirorzom a hasam és visszaalszom.Ez ugyan már lehet hogy attól is van,hogy idegesít ez a fennálló probléma.Azt mondta az orvosom várjunk egy kicsit,hogy hogyan fog a motillium hatni,és ha továbbra is fenáll a problémam akkor elküld gyomor tükrözésre. Ezért is írok Önnek,hogy várjak még vagy esetleg menjek el gasztroenterologushoz mi hamarabb.Amiért én ideges vagyok-e tünetek miatt, az azért van mert tavaly tavasszal melanomát vettek ki a lábamból,és ezért félek nehogy más területen is gond legyen.Egyébként étvágyam rendeben,lázam nincs,székletemben vért nem látok.néha kicsit szédülök,családomban vastagbél és végbélrák nem fordult elő. Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel:egy aggódő hölgy

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az előzmények illetve az éjszakai nyugalmat megzavaró tünetek miatt én a mihamarabbi kivizsgálást javasolnám, nem csak a gyomor, hanem a teljes vastagbél vizsgálatát is. Elképzelhető, hogy csak bélmotilitási zavar, székrekedés, a széklet pangása okozza a panaszait, de csak a fenti vizsgálatok után tudjuk kizárni a súlyosabb betegségeket.

        Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-09 08:33:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 14:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: