• Emésztési problémák!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Úr/Hölgy! Nekem Reflux betegségem van,már kb két és fél éve.Ez miatt nyelőcső fekélyem is kialakult. Rendszeresen controloc tablettát szedek. kb 2-3 hete azt vettem észre, hogy étkezés után aránylag hamar széklési ingerem van, naponta kb 3-4 szer van székletem. Állandóan termelődik bennem a gáz is, és fáj az alhasam. A székletem színe sokszor mint egy újszülötté. Mitől lehet ez?? Már nagyon zavar, mert a munkahelyemen is sokat kell kijárnom, és ez szalagmunka melett kissé kellemetlen. Nincs hasmenésem. Szóval nem értem. Segítene nekem, mitől lehet ez? Aggódjak vagy sem?? Köszönöm. Nyírőné Melinda

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az újonnan megjelent panaszok emésztési zavarra utalnak. Javaslom a rendszeres gyakori kis étkezést, bő folyadék és rostfogyasztást, probiotikumok kúraszerű alkalmazását (Lactív ampulla, tabletta, Normaflore). Főétkezésekhez megpróbálható emésztést segítő szerek (Mezym Forte, Pankreoflat) szedése.

        Üdvözlettel:

         Dr. Plósz János gastroenterológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-06 23:27:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 13:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: