• Mit tegyek tejcukor-érzékenység esetén?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Lányom 37 éves, kb 2 éve derült ki, hogy tejcukor érzékeny. Emellett lehet, hogy tejfehérjére is allergiás. Sajnos nem ehet semmi tejeset, ha keveset is eszik ezekből, felpuffad, és állandóan mennek tőle a gázok. Van-e valami, amivel ezt a problémát kezelni lehet?

        WEBBeteg szakértő válasza a laktóz, Tejcukor-érzékenység, laktózintolerancia témában

        A panaszok elsősorban laktóz-intoleranciára (tejcukor-érzékenységre) utalnak. A "legegyszerűbb" megoldása a problémának a laktóz tartalmú, tejes ételek kerülése. Ma már szupermarketekben elérhetőek laktózmentes tejkészítmények is. A másik lehetőség a laktáz enzim pótlása tabletta, rágótabletta formájában (a tejes étel elfogyasztása előtt vagy vele egy időben)


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2008-10-05 21:04:33; Megválaszolva: 2011. április 08., 13:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: