• Gombásodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Nem akarok öndiagnózist fölállítani, ezért inkább kérdezek. Van néhány tünetem, ami szerintem arra utal, hogy a szervezetemben felborult az egyensúly, túl sok bennem a gomba: fehér, nyákos a nyelvem, viszket a fejem és a végbelem, sokszor fel vagyok büffedve és megy a hasam, refluxom is szokott lenni. A laktózra érzékeny vagyok, ezt egyszer kivizsgálták már. Szóval mit tegyek? Szedek probiotikumot. Vannak mindenféle természetes gombaölők, mint pl a grapefruit mag. Ki lehet valahogy vizsgálni, hogy tényleg a sok gomba okozza a problémáimat? Előre is köszönöm a segítséget Ness

        WEBBeteg szakértő válasza a gombás fertőzés témában

        Kedves Ness!

        A fehér,lepedékes nyelv mögött több minden állhat a háttérben. Az egyik a már Ön által is említett candidasis, de előfordulhat antibiotikum szedését követően, lehet leukoplakia a háttérben,mely leggyakrabban dohányterméket fogyasztókban alakul ki, de tüntete például a kevés folyadékbevitelnek is. A fej (gondolom a hajas fejbőrt érti alatta) és a végbél viszketés valóban gombás fertőzés tünetei, de azok leggyakrabban egyéb látható bőrelvátozással is járnak, melyet a pontos diagnózis megállapításához feltétlenül bőrgyógyász szakorvosnak kell látni.
        A hasmenés, reflux, puffadás okának kivizsgálása sajnos szintén nem oldható meg így a virtuális téren keresztül, ezért ezzel kapcsolatban is az lenne a javaslatom,hogy forduljon gasztroenterológus szakorvoshoz. Alapos fizikális, esetleg műszeres kivizsgálás során megállapítható, hogy mi okozza a tüneteket és annak tükrében a kezelés pontosan meghatározható.

        Üdvözlettel: Dr. Kern András

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-03 12:15:11; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: