• Puffadás, bélrendszeri panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Ur/Nő!Először is leirnám hogy régebben sok antibiotikumot szedtem mert mindig vagy arcüreggyulladásom volt vagy mandulagyulladásom.Azóta(1 éve)már átestem mandulamütéten nem sokkal arcüreg mütéten is.Most kb fél éve a következő panaszaim vannak:gyakran fel van puffadva a hasam és fehér lepedék van a nyelvemen néha enyhény a gyomrom is fáj br ez szerencsére ritka.Ez lehet a sok antibiotikum következménye?Most hallottam hogy ilyenkor probiotikumok szedése segithet ez igaz?Mit tehetnék még annak érdekében hogy helyre álljon a bélflórám egészsége és a tüneteim megszünjenek?Ja még annyit leirnék nem tudom hogy fontos e de 9 hónapja fogamzásgátlót is szedek(diane35).Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A probiotikumok fogyasztása mindenképp javasolt (Lactív, Normaflore, ProGastro625) akár kúraszerűen, akár hetente 1-2 alkalommal. Emellett fontos a bő folyadék és rostbevitel és a megfelelő mennyiségű testmozgás is a bélmotilitás megörzéséhez.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-26 20:08:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 15:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: