• Tanácstalanság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktorno/doktor ur. ha fizikai megterhelest vegzek, emelek vagy gyalogolok, netan kocogok, ra egy ket orara puffadast erzek az egesz hasamba.utana meg faj az alhasam, olyan feszitoerzest erzek es a fajdalom eltart tobb napon at. voltam belgyogyasznal, urologusnal es nem talaltak semmi kulonoset. fuggetlenul mit es hogyan etkezem ez a fajdalom mindig jelentkezik ha kifaradok, ha emelek, ha kocogok. en valamilyen belso servre gyanakszom, milyen szakteruletu orvoshoz forduljak, esetleg milyen analizis elvegzese szukseges hogy diagnosztizalhato legyek, hiszen mar tobb mint egy eve kinoz ez a kellemetlen alhasi, feszito fajdalom, amely az egesz hasamra kisugarzik. elore is koszonom. barna romaniabol

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        A gastroenterológus válasza:

        Tisztelt Kérdező!

        Amit Ön belső sérvként gondol, az a hashártya összenövései által okozott átmeneti bél-leszorítás lehet. Ez tényleg elképzelhető, ha volt korábban hasi műtétje vagy hasüri gyulladása. Diagnosztizálása nehéz, esetleg gyomor-bélpassage vizsgálat (röntgen kontrasztanyag ivása utáni hasi röntgen átvilágítás) illetve laparoszkópos műtét igazolhatja, ez utóbbi során az összenövések oldhatók is. Hasfali sérvet sebész szakorvos fizikális vizsgálattal diagnosztizálhat. A másik lehetőség, hogy a testmozgás során kóros reflexek miatt több levegőt nyel és ez okozza a puffadást (ilyenkor általában teltségérzés, gyakori böfögés is jelentkezik).

        Tisztelettel:

        Dr. Plósz János gastroenterológus

        A sebész válasza:

        Kedves Kérdező!
         
        Panaszával gasztroenterológiai szakrendelést érdemes felkeresni. Nem valószínű, hogy panaszai hátterében belső sérv állna, teljes biztonsággal egy kontrasztanyogos bélvizsgálattal zárható ki.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-23 20:53:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 13:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: