• hátfájás,puffadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jo napot kivánok!28 éves nő vagyok!a problémám az lenne,hogy egy ideje fáj a hátam,meg a bordáim táján!elég gyakran puffadok a felhasam táján!ön szerint ez összefügg??a hátfájásom pihenésre sem nagyon javul!a gyomorpuffadás gyakran elő jön,fájni nem fáj!sokszor visszaböfög az étel!mi lehet ez?köszönettel:Sylke

        WEBBeteg szakértő válasza a hasfájás, haspuffadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A gyomorpanasz a fokozott levegőnyelés eredménye lehet. Beszéd, evés, ivás közben, ha feszültebb az ember vagy ha siet, akaratlanul is több levegőt nyel, ilyenkor fokozott böfögés, korai teltségérzés jelentkezik. Megoldása a nyugodt étkezés (leülve, lassan) és beszéd közben is e levegőnyelés tudatosabb kerülése.

        Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-22 22:40:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 12:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: