• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! Egy problémával fordulnék Önhöz. Nemrég észrevettem magamon néhány szokatlan tünetet. Vécéhasználat után végbélnyílásomban enyhe viszketést tapasztalok, valamint tapintásra egy kicsi megnagyobbodást érzek azon a részen. Utánaolvastam a témának, és úgy gondolom talán kezdődő aranyér lehet. Még nem volt ilyen betegségem, és nem is vagyok benne teljesen biztos, hogy az a bajom. Viszont a viszketésen kívül más tünetet nem tapasztaltam (pl. fájdalom, vérzés). Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e ezzel orvoshoz fordulni, vagy házilag kezelhető a probléma, és ha igen, akkor milyen módszerrel, vagy milyen készítményekkel. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nagy valószínűséggel helyes az Ön diagnózisa, kezdődő aranyerességről vagy a végbélnyílás berepedéséről lehet szó. Kezelhető otthoni körülmények között is. Lényeges a széklet lágyítása (bő folyadék és rostbevitel,  enyhe hashajtók), a tartós ülés, a hasprés kerülése. Panaszok esetén Mastu Forte kúp és kenőcs használata. Ha panaszai súlyosbodnak, vérzés, fájdalom jelentkezik, szakorvosi vizsgálat javasolt.

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-20 16:48:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: