• Emésztési problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Emésztési problémáim vannak. Nem tulajdonítottam neki nagy fontosságot, mert elég sok mindent összeeszek, mióta leszoktam a cigiről (2,5éve) és előfordul, hogy megy a hasam. Édesanyám tanácsára elkezdtem diétázni: főtt krumpi, keksz, fekete tea. Ezalatt nem kellett wc-re mennem, 5 napig. Csütörtök este megittam egy pohár tejet, hogy hátha végre kellene menni wc-re, nem hatott. Másnap reggel olyan rosszul lettem, hogy a suliban óráról ki kellett mennem, mert rámjött a hányinger és a hasmenés ingere, melegem lett, és felállt a karomon a szőr is, még a fejemen is érezhető volt. Miután könnyítettem magamon, jobban lettem, de csak egy időre. Hazafelé a vonaton megint rámjött a hasmenés. Borzasztó volt. Jött a hétvége, éreztem, hogy fáj a torkom, vasárnapra totál takony lettem; megfáztam. 2 napot ágyban töltöttem, szintén diéta. Ugyanúgy ment a hasam, kisebb-nagyobb kihagyásokkal, volt normális székletem is (2x). Kedden megcsináltam a májméregtelenítést keserűsóval, hátha akkor jobb lesz, ha a belem is tiszta. De 2napig jól voltam, és utána megint jelentkeztek a fent leírt tünetek. A székletem pedig megint sárga, meztelen csiga méretű és nyálkás borítása van. Van amikor csak rám jön, szaladnom kell és csak nyálkás sárga lé jön ki. Közben hányinger. Borzasztó. És az a hatalmas problémám, hogy jelenleg külföldön vagyok, nem tudom, mikor tudok hazamenni. Ezért forultam Önökhöz! Remélem elég információt leírtam, hogy vmit meg tudjon állapítani! Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A probléma fertőzéses eredetű gyomor-bélhurutnak tűnik, egy felső léguti vírusos huruttal kombinálva. A bélflórája minden bizonnyal komolyan károsodott.

        Első körben az javasolnám, hogy fogyasszon probiotikumokat (Laktív, Normaflore) és a diétát fokozatosan bővítse (a tejtermékeket egyenlőre hagyja ki). Nagyon fontos a rendszeres, gyakori kis étkezés. Ha ez sikerül, várhatóan rendeződnek emésztési gondjai.

        Dr. Plósz János gastroenterológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-14 21:44:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: