• Mi a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DR.Hetek óta a végbelemnél feszítő, belülről nyomó érzést érzek.Kicsit hasonlít a menstruációs"feszítő" fájdalomra.Volt már aranyér műtétem,külső és belső is. A külsőt kezelni tudom,de a belsővel valami nincs rendben!/reparonnal/Egyébként 40kg sújfeleslegem van, ülőmunkát végzek,kerékpárral járok dolgozni.kb:napi 3km.Kérem,hogy felvetett aggályaimra is válaszoljon,és természetesen az ön által gondoltakra is.Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a végbél témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszait okozhatja belső aranyeresség, de az egyéb végbél-eltéréseket  kizárni csak a végbél eszközös vizsgálatával (rectoscopia) lehet. Addig is mielőbbi testsúlycsökkentés, az ülőmunka rendszeres megszakítása kis átmozgatással javasolt.

         Dr. Plósz János gastroentrológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-14 21:42:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 13:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: