• Idegi alapon?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Édesanyám 2hónapja szenved a betegségében. Erős hasmenés, hányás, rosszullét ("gyomorremegés"...) volt a tünet, ami nem múlt el. Gyomorfertőzés gyanújával a László Kórházba került, ahol minden vizsgálat negatív lett, ezután a II. Belgyógyászati Klinikára került, ahol szintén minden vizsgálat negatív. Összességében az alábbi vizsgálatokat végezték: gyomortükrözés, béltükrözés, CT, röntgenek, folyamatos vérvizsgálat. A betegsége elején felmerült már, hogy esetleg teljes idegi kimerültség okozza a tüneteket (nagyon stresszes életet él: 3 idős embert ápol, a férje rokkantnyugdíjas 2 csípőprotézissel, a munkája is elég stresszes) ezért következő lépésként Pszichiáterhez küldtek, hogy más nincs, mint, hogy idegi alapon produkálja a tüneteket. Az orvos megállapította, hogy igen ez abszolút lehetséges és felírt egy Frisium nevű gyógyszert, hogy ennek hatni kell, ha mégsem, akkor menjünk vissza. Ezt egy hete szedi, de teljesen változatlan a dolog, hasmenés, folyamatos hányinger és ezeknek hatására a legrosszabb, hogy teljesen le van gyengülve. Tehetetlenek vagyunk, mert 2hónapja vizsgálatról vizsgálatra hordjuk és mindenhol, minden negatív. A következő lépés megint csak az, hogy visszamegyünk majd a Pszichiáterhez, hogy nem hat a gyógyszer (bár 1-2 hetet mondott, abból még csak 1 telt el, de egy pici változás sincs). Esetleg a fent leírtak alapján tud valamit javasolni, hogy milyen lépéseket tudunk érdemes még megtenni a gyógyulás érdekében? Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: B. István

        WEBBeteg szakértő válasza a kimerültség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha minden vizsgálat negatív, tényleg felmerül a kimerültség és a stressz szerepe. Az ilyenkor alkalmazott psychiatriai gyógyszerek tüneti kezelést jelentenek (feszültségoldást, hangulatjavítást). Ha kimerültség áll a háttérben környezetváltozásra, pihenésre is szükség van.

         Dr. Plósz János  gastroenterológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-11 22:44:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 12:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: