• Tanácstalanság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Azt szeretném kérdezni , hogy pár éve van gond a gyomrommal. Sokszor fáj majd van mikor megy is a hasam és nem tudom mitől néha görcsökkel is jár a hasmenés. Valamint a bal oldalon a köldök magasságában szokott szúrni a hasam és úgy érzem hogy ez a bélgázok miatt van, de ez a szúrás mindig ugyanazon a ponton jelentkezik.Vajon ez miért lehet? És ezek a váratlanul jövő hasmenések is nagyon zavarnak. Várom a véleményét és tanácsát! köszönettel Nóri

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az évek óta meglévő panaszok hátterében általában funkcionalis betegségek állnak (ekkor vizsgálatokkal szervi eltérést nem tudunk kimutatni, a bél beidegzésének motilitásának zavara okozza a panaszokat). Ha riasztó tünet (fogyás, éjszakai nyugalmat zavaró panasz, hányás, vérzés, étvágytalanság, nyelészavar) nincs, illetve a családban nem fordul elő halmozottan gyomor bélrendszeri tumor, további kivizsgálás nem szükséges. Javasolt a rendszeres, gyakori kis étkezés, a megfelelő folyadék és rostbevitel, illetve a probiotikumok kúraszerű alkalmazása. A testmozgás is fontos szerepet játszik  a normális bélmotilitás fenntartásában.

         Dr. Plósz János  gastroenterológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-15 22:59:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 11:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: