• Enyhe hasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Úr! Én egy 40 éves férfi vagyok és azzal a problémámmal fordulnék önhöz, hogy egy ideje a jobb bordaív alatt oldal irányba a hátsó bordámig enyhe nem folyamatos fájdalmat érzek. Inkább enyhe nyilallás. Néha enyhe hányingerem van, de nem hányok. Étvágyam van. Széklet napi 2-3, állaga közepes , volt, hogy hígabb volt. Túlsúlyos vagyok 180 cm/ 104 kg/ július végén 112 kg voltam/. Elkezdtem fogyókúrázni és többet mozogni, felülés , fekvőtámasz, szobakerékpár, lépegetőgép. Májusban volt vérvizsgálatom ahol a GGT:71, GPT Alat:53, CRP:12,2 PLT:431 Westergren:4, Vas:8,2!! Alkoholt fogyasztottam heti kb kettő alkalommal, olyankor dohányoztam is kb 10 szálat , a baráti sörözgetés ami néha 8-10 is volt. Három hete viszont nem iszom alkoholt, helyette áttértem a Lapacho teára. Eléggé pánikolok mindentől , ami az egészségemmel kapcsolatos. Kérdésem lehet -e pszichés eredetű a problémám?

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Lehet, bár panaszát okozhatja epekövesség, epeelfolyási problémák, nyombélfekély, gyomor-nyombélhurut is. Egy hasi ultrahangos vizsgálat az epés panaszokat kiszűrheti. Ha epeköve nincs, az Ön által említett életmódi változások (kiegészítve a gyakori, rendszeres rostdús étkezéssel, bő folyadékbevitellel) hatására az egyéb eltérések rendeződhetnek

          Dr. Plósz János  gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-06 22:58:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 09:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: