• Bélféreg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Mostanában nagyon sokat szúr a jobb bordaívem alatt. Én epeproblémára gyanakszom. Sokszor felpuffadok, hordószerűre dagad a hasam. Kértem hasi UH-ra beutalót. Rövid ideig szedtem ProGastrot is. Van, hogy a gyomrom környékén is érzek kisebb szúrást. Volt, hogy kicsit lezsibbadt középtájon az epém és gyomrom között. Van gyomorhurutom, refluxom is. Régebben sokat szúrt az epém. Van kutyánk, aki minden évben féregtelenítve van. Egy 16 éves macskánk is van, akit kora miatt már nem kezelnek ilyesmivel. A kutya szokta nyalogatni a macska fején lévő sebeket. Meg szoktam ölelni, simogatni a kutyát. Van aranyerem is, ami néha viszket. Hallottam a bélféregről, de még a székletemben nem láttam ilyet. Vagy nem vettem észre. Kisebb darabokat találtam a székletemben, de ezek mintha megemésztetlen ételdarabok lettek volna, nem mozogtak. Volt, hogy a kutya megnyalta az arcomat, persze lemostam. A macskát nem szoktam ölelgetni, mert elég beteges már. Rendszeresen megmosom kutyasimogatás után a kezem, illetve minden székelés után megmosom a végbélnyílás környékét is. Nem eszem mosatlan zöldséget, gyümölcsöt. Tükörben láttam, hogy kissé kipirosodott a végbelem környéke. Időnként szorosabb fehérneműt viselek. Elképzelhető, hogy lehet bélférgem? Köszönettel: Edina

        WEBBeteg szakértő válasza a bélféreg témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt panaszok nem utalnak bélférgességre, de biztosan kizárni csak széklet parazita vizsgálattal lehet (ezt a helyi ÁNTSZ-ben végzik el székletmintából).

        Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-05 15:26:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: