• Ez miért lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/NŐ! Azért írok most, mert több mint 3 hónapja gyomor-és bélhurutot állapítottak meg nálam, de semivel nem tudjuk elmulasztani. Azt mondta az orvos, hogy valószínű, hogy a stressztől van ez a betegség, mert a vér-és vizelet eredményeim teljesen jók lettek. A hasi ultrahangon nem találtak semmi elváltozást. De mégis kicsit nyugtalanít, hogy mitől lehet ez, miért nem múlik a gyomor-és bélhurutom? Lehetett más betegség áll a hátérben csak nem vesszik észre? Már a fájdalom a májamra és az epémre is kiterjed, tompa és igen erős fájdalomról van szó. Milyen vizsgálatot érdemes még elvégezni? Válaszát előre is köszönöm:Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorhurut témában

        Tisztelt Kérdező!

        Kérdésem az lenne, milyen vizsgálattal állapították meg a diagnózist? Van-e valamilyen más panasz a fájdalmon kívül (hányinger, hányás, étvágytalanság, fogyás, láz, véres széklet, hasmenés, éjszakai nyugalmat zavaró panaszok). A gyomor-bélhurutot általában a savtúltengés, a gyomornyálkahártya sérülése okozza, a stressz pedig a savtermelés fokozásában játszik szerepet. Ha tényleg gyomor-bélhurutról van szó, savcsökkentők, gyomornyálkahártya bevonók (Venter, Alusulin) javasoltak, a rendszeres gyakori étkezés és probiotikumok alkalmazása mellett. A helicobacter pylori fertőzés lehetősége is felmerül, ezt is érdemes lehet megvizsgálni, pozitivitás esetén kezelni.

         Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-04 08:52:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 08:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: